Black Forest Guinness-kakku

img_0908

IMG_0938.JPG

Viimeiset ruusut ovat hailakoita, harmaantuvia, aivan kuin kaikki värit olisivat
imeytymässä hitaasti märkään multaan alapuolella. Puutarha pimenee ja muuttuu
mustavalkoiseksi nousevan kuun valvovan silmän alla. On aika ottaa esiin syksyn
taikavoimat : tuoksuva suklaa ja kahvi, karvas ja täyteläinen olut – yhtä tumma
kuin vasta kaivettu multa, makeat verenpunaiset kirsikat, mausteiset kynttilät ja
räiskyvä ja poksahteleva tuli takassa. On aika leipoa kakku, kakku joka pehmentää
syksyn kolkkouden ja muistuttaa auringossa lämmenneistä kivistä, hedelmällisestä
maasta ja sormia riipivistä vatukkapensaista.
BLACK FOREST GUINNESS-KAKKU
Guinness-kakku
125 ml Guinness-olutta

110 g voita kuutioituna

1 dl kaakaojauhetta

1 tl vanillaextract

3/4 dl muscovadosokeria

1 dl taloussokeria

1 kananmuna

3/4 dl kermaviiliä

2 1/4 dl jauhoja

1/4 rkl leivinjauhetta

Kirsikkasiirappi
1 rkl sherrya

2 rkl Guinness-olutta

1 dl + 1 1/2 rkl fariinisokeria

780 g purkki hapankirsikoita

1 rkl balsamicoa

1 sitruunan raastettu kuori

Kermavaahto
3 1/2 dl kermaa

250 g mascarponea

1/2 dl fariinisokeria

20 g suklaata

Guinness-kakku

Lämmitä uuni 175ºC. Vuoraa kaksi halkaisijaltaan 15cm vuokaa leivinpaperilla.
Laita Guinness ja voi kulhoon ja lämmitä mikrossa kunnes voi sulaa. Lisää
kaakaojauho, vanilja ja sokerit, ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kananmuna ilmavaksi.
Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja sekoita jauhot ja leivinjauhe.
Lisää ensin kananmuna-seos kaakaoseokseen, sekoita, ja lisää jauhoseos. Sekoita
kunnes seos on tasaista. Jaa vuokiin ja paista keskitasolla n.30 min., kunnes
paistotikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä.

Kirsikkasiirappi

Siivilöi kirsikoista neste (älä heitä sitä pois!), mutta älä painele kirsikoita.
Niihin imeytynyt neste käytetään siirappiin. Laita kirsikat ja muut ainekset
kattilaan + 1 dl siivilöityä nestettä. Keitä seosta kunnes paksuuntuu
siirappimaiseksi, n. 20 min. Huom! Siirapissa on edelleen kokonaisia kirsikoita.
Jäähdytä.

Kermavaahto

Vatkaa kerma, mascarpone ja sokeri. Sulata suklaa.

Levitä sulatettu suklaa toisen pohjan päälle. Aloita lusikoimalla kirsikkasiirappia
ensimmäisen pohjan päälle. Lusikoi mieluiten kirsikan palasia, sillä nestettä
tarvitaan koristeluun. Levitä päälle hiukan kermavaahto, muodostaen kuppimaisen
kerroksen, jonka sisälle voit lusikoida lisää kirsikoita. Aseta toinen pohja päälle.
Ripottele siirappi-nestettä loppuun kermaan ja sekoita niin, että kermaan jää
punaisia rantuja. Levitä kermaa suoraan toiselle pohjalle, muodostaen taas
kuppimaisen kerroksen. Lusikoi kirsikoita sisälle ja kasaa loppu kerma keoksi
peittäen juuri lisäämäsi kirsikat.

img_0941

img_0914

img_0911

 

Kaikki kuvat itse ottamiani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Black Forest Guinness-kakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s