Viimeiset ruusut ovat hailakoita, harmaantuvia, aivan kuin kaikki värit olisivat
imeytymässä hitaasti märkään multaan alapuolella. Puutarha pimenee ja muuttuu
mustavalkoiseksi nousevan kuun valvovan silmän alla. On aika ottaa esiin syksyn
taikavoimat : tuoksuva suklaa ja kahvi, karvas ja täyteläinen olut – yhtä tumma
kuin vasta kaivettu multa, makeat verenpunaiset kirsikat, mausteiset kynttilät ja
räiskyvä ja poksahteleva tuli takassa. On aika leipoa kakku, kakku joka pehmentää
syksyn kolkkouden ja muistuttaa auringossa lämmenneistä kivistä, hedelmällisestä
maasta ja sormia riipivistä vatukkapensaista.
BLACK FOREST GUINNESS-KAKKU
Guinness-kakku
125 ml Guinness-olutta
110 g voita kuutioituna
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vanillaextract
3/4 dl muscovadosokeria
1 dl taloussokeria
1 kananmuna
3/4 dl kermaviiliä
2 1/4 dl jauhoja
1/4 rkl leivinjauhetta
Kirsikkasiirappi
1 rkl sherrya
2 rkl Guinness-olutta
1 dl + 1 1/2 rkl fariinisokeria
780 g purkki hapankirsikoita
1 rkl balsamicoa
1 sitruunan raastettu kuori
Kermavaahto
3 1/2 dl kermaa
250 g mascarponea
1/2 dl fariinisokeria
20 g suklaata
Guinness-kakku
Lämmitä uuni 175ºC. Vuoraa kaksi halkaisijaltaan 15cm vuokaa leivinpaperilla.
Laita Guinness ja voi kulhoon ja lämmitä mikrossa kunnes voi sulaa. Lisää
kaakaojauho, vanilja ja sokerit, ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kananmuna ilmavaksi.
Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja sekoita jauhot ja leivinjauhe.
Lisää ensin kananmuna-seos kaakaoseokseen, sekoita, ja lisää jauhoseos. Sekoita
kunnes seos on tasaista. Jaa vuokiin ja paista keskitasolla n.30 min., kunnes
paistotikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä.
Kirsikkasiirappi
Siivilöi kirsikoista neste (älä heitä sitä pois!), mutta älä painele kirsikoita.
Niihin imeytynyt neste käytetään siirappiin. Laita kirsikat ja muut ainekset
kattilaan + 1 dl siivilöityä nestettä. Keitä seosta kunnes paksuuntuu
siirappimaiseksi, n. 20 min. Huom! Siirapissa on edelleen kokonaisia kirsikoita.
Jäähdytä.
Kermavaahto
Vatkaa kerma, mascarpone ja sokeri. Sulata suklaa.
Levitä sulatettu suklaa toisen pohjan päälle. Aloita lusikoimalla kirsikkasiirappia
ensimmäisen pohjan päälle. Lusikoi mieluiten kirsikan palasia, sillä nestettä
tarvitaan koristeluun. Levitä päälle hiukan kermavaahto, muodostaen kuppimaisen
kerroksen, jonka sisälle voit lusikoida lisää kirsikoita. Aseta toinen pohja päälle.
Ripottele siirappi-nestettä loppuun kermaan ja sekoita niin, että kermaan jää
punaisia rantuja. Levitä kermaa suoraan toiselle pohjalle, muodostaen taas
kuppimaisen kerroksen. Lusikoi kirsikoita sisälle ja kasaa loppu kerma keoksi
peittäen juuri lisäämäsi kirsikat.
Kaikki kuvat itse ottamiani.
Wau! Olisinpa yhtä hyvä koristelemaan kakkuja. 🙂
TykkääTykkää
Kiitos paljon!:)) Itselläni on kyllä vielä paljon opittavaa…
TykkääTykkää
Aivan ihania reseptejä! Olet myös todella taitava valokuvaaja, niin herkullisia valokuvia blogissasi, hienosti aseteltuja ja näyttävä värimaailma! Tykkään!
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos paljon! Ihana saada tuollaisia kommentteja! ❤ 🙂
xIida
TykkääLiked by 1 henkilö