Kinuskinen omenapiirakka-éclair

taaataa

KINUSKINEN OMENAPIIRAKKA-ÉCLAIR

n.10 leivosta

Èclair

90 ml maitoa
75 g voita kuutioituna
1/2 tl sokeria
90 ml vettä
hyppysellinen suolaa
125 g jauhoja
3 kananmunaa
tomusokeria

Muru

50 g voita kuutioituna
50 g jauhettua hasselpähkinää
30 g jauhoja
30 g kaurahiutaleita
30 g fariinisokeria
hyppysellinen suolaa

Kinuski

330 g taloussokeria
125 ml vettä
250 ml kermaa
50 g voita

Omenatäyte

n.4 omenaa, pieneksi kuutioituna
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl kuivattua inkivääriä

Kermatäyte

3 dl kermavaahtoa
200 g tuorejuustoa
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl kanelia

Èclair

Lämmitä uuni 200ºC. Kuumenna maito, voi sokeri, vesi ja suola liedellä miltei kiehuvaksi. Laske lämpö matalalle ja lisää seokseen jauhot. Sekoita taikinaa n.2-3 min., kunnes kattilan pohjalle muodostuu kalvo ja taikina irtoaa kattilan reunoista. Ota pois liedeltä, siirrä taikina yleiskoneeseen ja vatkaa sitä kunnes taikina viilenee hiukan, n.5 min. Lisää kananmunat yksitellen koneeseen, vatkaten jokaisen lisäyksen jälkeen hyvin. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota pellille n.10 cm pituisia pötköjä. Siivilöi päälle tomusokerikerros rapean kuoren saamiseksi. Paista 25-30 min. kunnes éclairit ovat kullanruskeita. Jäähdytä.

Muru

Lämmitä uuni 180ºC. Sekoita ainekset muruksi, levitä pellille ja paista kullanruskeaksi, n.10-15min.

Kinuski

Laita sokeri ja vesi kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä sekoittamatta, n. 10 min. kunnes karamelli on tumman kullanruskeaa. Varo polttamasta, mutta muista, että tummempi karamelli on vaaleaa maukkaampi! Ota pois lämmöltä, lisää kerma ja voi ja sekoita. Seos kuohahtaa voimakkaasti, joten varo sormiasi! Jäähdytä.

Omenatäyte

Laita ainekset kattilaan ja keitä kunnes omenat pehmenevät hiukan, n.10 min. Jäähdytä.

Kermatäyte

Vatkaa ainekset keskenään ja siirrä pursotuspussiin.
Leikkaa éclairit auki, pursota kerma ja lusikoi omenatäyte ja osa kinuskista toisen éclair puolikkaan päälle. Dippaa éclair-kannet kinuskiin, ripottele muru päälle ja aseta toisten éclair-puolikkaiden päälle.

 

tamaa

tamma

tama

Kaikki kuvat itse ottamiani.

Advertisements

6 kommenttia artikkeliin ”Kinuskinen omenapiirakka-éclair

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s