Letitetty puolukkapiirakka

t

LETITETTY PUOLUKKAPIIRAKKA

Pohja

375 g jauhoja
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
200g voita (kylmää, kuutioitu)
n.5-6 rkl kylmää vettä
1 tl sitruunan mehua tai omenaviinietikkaa
1 kananmuna+1 kananmuna voiteluun

Täyte

Puolukkatäyte:

7 dl puolukoita
1 dl muscovadosokeria+1 dl fariinisokeria
1 tl vanilla extract
(1/2 dl sherrya)

Kermatäyte:

3 dl kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 iso kananmuna
1 tl vanillaextract

Pohja

Lämmitä uuni 200ºC. Sekoita jauhot, sokeri ja suola ja lisää kuutioitu voi. Työstä taikina nopeasti muruksi. Lisää aluksi 5 rkl vettä (lisää lopussa enemmän jos taikina jää vielä kuivaksi), sitruunan mehu/etikka sekä kananmuna. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi.
Ota 2/3 taikinasta, kaulitse ja laita halkaisijaltaan n.24cm vuokaan. Laita jääkaappiin. Kaulitse loput taikinasta ja leikkaa siitä pitkiä siivuja letittämistä varten.

Täyte

Sekoita puolukkatäytteen ainekset keskenään. Sekoita kermatäytteen ainekset keskenään.
Levitä kermatäyte piirakkavuoan pohjalle. Lusikoi puolukkatäyte päälle. Letitä taikinasiivut piirakan päälle, ja voitele kananmunalla. Paista uunissa 30-40 min.

taimg_3667tamattIMG_3688.JPG

Kaikki kuvat itse ottamiani.

 

 

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Letitetty puolukkapiirakka

  1. Rakastan puolukkaa missä muodossa tahansa….ilmeisesti syön suklaata, joskin valikoivasti niin paljon, että tarvitsen hapokkaita herkkuja myös.
    Kauniita ja erilaisia otoksia, joista nami-hiirikin voisi ottaa mallia.
    Jatka vain samaan malliin!
    Hugs
    n-h

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s