Mini mustikkakukot (vaniljakastikkeella)

tammaMUSTIKKAKUKOT VANILJAKASTIKKEELLA

6 annosta

Mustikkakukko

300 g voita

1 dl sokeria

285 g ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

8 dl mustikoita

1 dl sokeria

1/2 dl perunajauhoja

Vaniljakastike

3 keltuaista

7,5 dl täysmaitoa

1,2 dl sokeria

0,8 dl maissitärkkelystä

1/4 tl suolaa

2 tl vanillaextract

1 sitruunan raastettu kuori

1 rkl voita

Mustikkakukko

Lämmitä uuni 200ºC. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot ja leivinjauhe. Erota n. puolet taikinasta, ja taputtele se pieniin uunivuokiin niin, että reunat ovat n.2/3 vuokien korkeudesta. Voit myös tehdä yhden ison kukon. Levitä loput taikinasta leivinpaperille, ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Sekoita mustikat (lämmitä jäisiä mustikoita hetken mikrossa), sokeri ja perunajauho. Jaa tasaisesti vuokiin. Ota kaulittu taikina jääkaapista, leikkaa veitsellä sopivan kokoiset kannet vuokiin, ja aseta mustikoiden päälle. Peitä mahdolliset halkeamat tai reiät ylimääräisellä taikinalla. Paista kunnes kansi on kullanruskea, noin 30 min.

Vaniljakastike

Vatkaa keltuaiset kulhossa, lisää maito ja sitruunankuori ja sekoita. Sekoita sokeri, maissitärkkelys ja suola kattilassa, lisää  osa maidosta, sekoita, lisää loput maidosta ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lämmitäkoko ajan sekoittaen n.10-15 min., kunnes seos paksuuntuu. Kiehuta minuutin ajan, ota pois lämmöltä ja siirrä seos toiseen kulhoon. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen voita.

Tarjoile lämpimien kukkojen kanssa.ta

tamaaa

taaa

tamatamaa

 

Kaikki kuvat itse ottamiani.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s