Ensilumi laskeutuu edellisyön kaiken peittävän sumuverhon johdattelemana. Kaikki on lyijynharmaata, maisema muuttuu pelkistetyksi, ensipakkasen nujertamaksi. Hiljaisuus kaikuu lammella, niinkuin se tekee pakkasöinä kun lumi on nietoksillaan vuorannut ikkunat ja seinät, ja tähtitaivas tuntuu putoavan lähemmäs. Toisella puolella maailmaa samaan aikaan sitruskausi kukoistaa, levittää kirpeää kukkaistuoksua ja sekoittuu auringon anteliaaseen lämpöön. Kenties osan tuosta hivelevästä hehkusta voi poimia mukaansa, pusertaa, raastaa, säilöä, keittää tai paistaa. Tarjoilla täyteläisen ja makean taatelisiirapin kanssa, viilentäen suuta kylmällä mascarponevaahdolla. Unohtamatta hunajan hienovaraisen mausteista pilkahdusta.
SITRUUNAKAKKUSET TAATELISIIRAPILLA JA HUNAJA-MASCARPONEVAAHDOLLA
Taatelisiirappi
200 g taateleita
2 dl +1 dl +1 dl vettä
1 sitruuna (tarvitset 1/2 sitruunan kuoren ja 4 rkl mehua)
hippu suolaa
1 tl vaniljauutetta
Sitruunakakkuset
2 sitruunaa (kuori ja 2 rkl mehua)
170 g voita
2 dl sokeria (voit käyttää 1/2 valkoista, 1/2 fariinisokeria)
2 kananmunaa
3 dl mantelijauhoja
1 1/5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl maustamatonta jogurttia
Mascarpone-vaahto
250 g mascarponea
1 dl kermaa
1 rkl hunajaa
Taatelisiirappi
Laita taatelit, sitruunankuori, suola, vanilja ja 2 dl vettä kattilaan ja kiehuta kunnes vesi on haihtunut ja taatelit ovat muhjuisia. Soseuta sauvasekoittimella. Laita toiseen kattilaan sokeri ja 1 dl vettä, ja lämmitä kunnes seos on tummaa karamellia(varo polttamasta!) Lisää karamelli, sitruunamehu ja 1 dl vettä taateliseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Sitruunakakkuset
Lämmitä uuni 175ºC. Voitele vuoat. Raasta sitruunoiden kuori (säästä 1/4 sitruunoiden kuoresta siirappiin) ja mehusta, kunnes sinulla on 2 rkl mehua. Vatkaa voi, sokeri ja sitruunankuori, kunnes seos on kevyttä ja vaaleaa. Lisää munat yksitellen, sekoittaen välissä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää voi-seos, jogurtti ja sitruunanmehu. Paista uunissa n.40 min., kunnes kakkuset ovat kullanruskeita. Jos pinnat tummuvat liikaa paiston aikana, peitä foliolla. Ota uunista ja tee kakkusiin heti reikiä paistotikulla, ja kaada siirappia kakkusten päälle. Anna jäähtyä. Kumoa kakkuset vuoistaan varovasti.
Mascarponevaahto
Vatkaa ainekset vaahdoksi.
Tarjoile kakkuset mascarponevaahdon ja lämmitetyn taatelisiirapin kanssa.
8 kommenttia artikkeliin ”Sitruunakakkuset taatelisiirapilla (ja hunaja-mascarponevaahdolla)”
Onpa ihanan tunnellinen blogi! Kiva kun löysin tänne – monta sellaista reseptiä, jotka kuulostavat meidän keittiöön sopivilta. Kivoja stailauksia kuvissa – ja tosiaan upea tunnelma!
Wow, ihania kuvia ja aivan älyttömän hyvän kuuloiset kakut! Mun on siis aivan pakko saada tuollaiset minikakkuvuoat, jos niillä saa noin söpöjä kakkusia aikaiseksi.
Onpa ihanan tunnellinen blogi! Kiva kun löysin tänne – monta sellaista reseptiä, jotka kuulostavat meidän keittiöön sopivilta. Kivoja stailauksia kuvissa – ja tosiaan upea tunnelma!
TykkääTykkää
Kiitos paljon! Toivottavasti resepteistä on iloa! 🙂
xIida
TykkääTykkää
Ihania ohjeita sinulla! Ja kauniita kuvia 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos! Mukavaa jos pidit 🙂
xIida
TykkääTykkää
Ihana blogi sinulla 🙂 Niin tunnelmallisia kuvia ja herkullisen erilaiselta kuulostavia ohjeita!
TykkääTykkää
Kiitos paljon Erja!! Toivottavasti blogi miellyttää silmää jatkossakin! 🙂 ❤
xIida
TykkääTykkää
Wow, ihania kuvia ja aivan älyttömän hyvän kuuloiset kakut! Mun on siis aivan pakko saada tuollaiset minikakkuvuoat, jos niillä saa noin söpöjä kakkusia aikaiseksi.
TykkääTykkää
Kiitos Riitta! <3:) Ja joo, saa ihan uuden ilmeen kun laittaa taikinan pieniin vuokiin ison sijaan!
TykkääTykkää