Brownie-kuppikakut suolakaramellilla ja halloumi”pekoni”-murulla

img_7621

img_7584

BROWNIE-KUPPIKAKUT SUOLAKARAMELLILLA

n.12 kuppikakkua

Kuppikakut

50 g kaakaojauhetta
175 g jauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
200 g sokeria (käytin 1/2 valkoista- ja 1/2  fariinisokeria)
175 g voita
2 kananmunaa
175 ml maitoa

Suolakaramelli

330 g sokeria (valkoista)
125 ml vettä
250 ml kermaa
50 g voita
reilu hyppysellinen merisuolaa (tai maun mukaan)

Tuorejuustokuorrute

200 g Philadelphia-tuorejuustoa (huoneenlämmössä!)
200 g voita (huoneenlämmössä!)
3 rkl tomusokeria
2 rkl suolakaramellia

Halloumimuru

Pieni pala halloumia

img_7581

Kuppikakut

Lämmitä uuni 170ºC. Vuoraa muffinssivuoka paperivuoilla. Sekoita jauhot, suola, ruokasooda ja sokeri. Lisää voi, ja sekoita kunnes seos on murua. Lisää munat ja maito. Sekoita hyvin, mutta varo sekoittamasta liikaa. Kaada taikina vuokiin ja paista 20-25 min., kunnes paistotikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan. Koverra osa kuppikakkujen sisuksesta, jotta suolakaramellille jää tilaa.

Suolakaramelli

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes karamelli on tummaa. Älä sekoita kuumennettaessa, mutta varo polttamasta! Ota pois liedeltä ja lisää kerma, voi ja suola, ja sekoita tasaiseksi. Varo sormiasi, sillä seos kuohahtaa! Anna jäähtyä.

Tuorejuustokuorrute

Vatkaa tuorejuusto ja voi kulhossa, kunnes seos on tasaista ja kevyttä. Tämä ei onnistu, elleivät ainekset ole huoneenlämpöisiä! Lisää sokeri ja vatkaa kunnes sokeri on liuennut. Lisää karamelli ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä pursotuspussiin.

Halloumimuru

Leikkaa halloumista todella ohuita viipaleita ja paista paistinpannulla rapeiksi. Laita talouspaperin päälle jäähtymään.
Kaada kuppikakkujen koverrettuun sisukseen karamellia, pursota kerros kuorrutetta ja ripottele päälle halloumimurua. Viimeistele valuttamalla hiukan karamellia kuorrutteen päälle.

 

IMG_7587.JPG

img_7601
img_7604
img_7614
img_7615
img_7622img_7627
Kaikki kuvat itse ottamiani.
Kuppikakkujen ja suolakaramellin ohje, hieman muokattuna, lainattu the Scran line:sta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s