TAHMEA TAATELIKAKKU
Taatelikakku
250 g taateleita (tuoreita, ilman kiveä)
1 tl ruokasoodaa
3 1/2 dl kiehuvaa vettä
125 g voita, huoneenlämmössä
150 g fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
240 g jauhoja
Kinuskikastike
330 g sokeria
125 ml vettä
250 ml kermaa
50 g voita
Marengit
2 kananmunan valkuaista
sokeria yhtä paljon kuin valkuaisten yhteenlaskettu paino
1/2 tl maissitärkkelystä
1/2 tl omenaviinietikkaa
karkkivärejä (halutessasi)
Marengit
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Jatka vatkaamista lisäten sokeria vähitellen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Vatkaa tärkkelys ja etikka joukkoon. Pursota puolet marengista pellille pieniksi korkeiksi sienen jaloiksi, ja puolet pyöreän muotoisiksi hatuiksi, ja paista noin 30-35 minuuttia tai kunnes marengit on helppo nostaa pelliltä niiden särkymättä. Jäähdytä. Maalaa halutessasi marengit muistuttamaan esim. kärpässientä. Aseta jäähtyneen kakun päälle ringiksi.
Kinuskikastike
Laita sokeri ja vesi kattilaan ja keitä kunnes karamellin väri on tumman kullanruskeaa. Huomaa, että karamelli palaa hyvin helposti! Lisää kerma ja voi (varo kuohuvaa kinuskia), ja sekoita tasaiseksi.
Taatelikakku
Lämmitä uuni 180ºC. Voitele ja jauhota kakkumuotti. Laita taatelit ja ruokasooda kulhoon, ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna seistä n.20 min, minä liotin seosta yön yli. Vatkaa voi, sokeri ja vanilja vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen välissä. Kääntele joukkoon taateli-seos ja jauhot. Lusikoi taikina vuokaan. Paista n. 35-40 min. Huomaa, että kypsänäkin paistotikkuun saattaa jäädä taikinalta muistuttavia taatelin paloja. Anna jäähtyä hiukan, ja kumoa tarjoiluvadille. Pistele kakkuun reikiä paistotikulla, ja kaada lämmintä kinuskikastiketta kakun päälle.
Tarjoile lämmitetyn kinuskikastikkeen kanssa!
Kaikki kuvat itse ottamiani.
Miten ihanat kärpässienet, mahtavaa! Taatelikakku on mun ehdoton talven lemppari, täytyy siis testata tämä 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos! 🙂 Joo, samoin, taatelikakku on ehdoton lemppari!
xIida!
TykkääTykkää
Upeita kuvia sulla. Tykkään! Mä juuri lupasin leipoa taatelikakkua synttärikakuksi sankarin toiveesta, taidan pistää reseptin testiin 🙂
PS. Sulle voi kommentoida vaan loggautumalla sisään wordpressiin, twitteriin, facebookkiin tai google+. Saattaa olla esteenä joillekin kommentoijille. Itsekin tykkään kommentoida nimellä ja blogin osoitteella.
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos paljon! Tämä on kyllä suussasulava kakku, suosittelen! 🙂 Kiitos vinkistä, pitää katsoa vähän asetuksia…!
xIida
TykkääTykkää
Oi ihania kärpässieniä😍!
Tosi hauskoja!
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos! Marengit vääntyy moneen… 😀
xIida
TykkääTykkää
Jaksat todella nähdä vaivaa blogisi eteen, se on upeaa. Kaikki nuo valokuvalavastukset ja käsin maalatut koristeet, ihailtavaa!
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos! Mukavaa, että arvostat vaivannäköä, ja tuot sen esille! Se on tärkeää tällaiselle aloittelijalle! :))
xIida
TykkääLiked by 1 henkilö
Todella mainion näköinen kakku!
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos! :))
xIida
TykkääTykkää