SUKLAAKAKKU SHERRYLLÄ
Suklaakakku
150 g voita (sulatettuna)
2 dl sokeria
2 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl kuumaa vettä
2 kananmunaa
Luumutäyte
2 dl kermaa
300 g luumuhillo
1 tl vaniljauutetta
Sherrykastike
1 1/2 dl sherryä
1 dl glögiä (tai muuta marjaisaa mehua)
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
200 g suklaata
Suklaakakku
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää sula voi ja kuuma vesi, ja sekoita tasaiseksi. Sekoita seosta mahdollisimman vähän! Vatkaa kananmunat ja kääntele joukkoon. Kaada voideltuihin, leivitettyihin vuokiin (kaksi halkaisijaltaan n.19 cm vuokaa) ja paista n.20-25 min. Anna jäähtyä.
Luumutäyte
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää luumuhillo ja vanilja, ja vatkaa tasaiseksi.
Sherrykastike
Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kiehuta 15-20 min. kunnes nestettä on haihtunut ja kastike on hiukan siirappimaisempaa. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa. Laita toinen kakkupohja tarjoiluvadille, levitä noin 1/4 suklaasta pohjalle ja sitten noin puolet luumutäytteestä pohjan päälle, muodostaen syvennyksen keskelle. Kaada hiukan sherrykastiketta syvennykseen. Aseta toinen pohja päälle, päällystä koko kakku luumutäytteellä ja pursota pallot halutessasi. Valuta noin 2/3 jäljellä olevasta suklaasta kakun reunoilta. Pilko loput suklaasta rouheeksi ja ripottele kakun päälle.
Kuvat ovat siskoni Oonan ottamia.
Näyttääpä taas herkulliselta! Luumun ja sherryn yhdistelmä toimii varmasti hyvin, suklaa vielä lisänä. Hauska idea kuorruttaa luumutäytteellä koko kakku! Olen miettinyt sherryn/madeiran käyttöä leivonnassa tai ruuanlaitossa viime aikoina ja tässähän tulikin hyvä vinkki 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos paljon! 🙂 Alkoholin käyttö kakuissa nostaa mun mielestä hyvin esiin esim. hedelmien makua, ja sopii hyvin myös jouluisiin makuihin, suosittelen!!
xIida
TykkääTykkää