PIPARINEN VALKOSUKLAATRYFFELI-JUUSTOKAKKU GLÖGIKASTIKKEELLA
Piparipohja
125 g piparkakkuja
40 g voita (sulatettuna)
1/4 tl suolaa
Valkosuklaatryffeli-täyte
300 ml kermaa
300 g valkosuklaata (pilkottuna)
200 g mascarponea
1 tl vaniljauutetta
Glögikastike
2 dl glögitiivistettä
1 dl fariinisokeria
Sokeroidut karpalot ja salvia
2 dl vettä
2 dl valkoista sokeria
2 dl karpaloita
n.5 salvian haaraista oksaa
Piparipohja
Lämmiä uuni 160ºC. Vuoraa kakkuvuoan (halkaisija n.19 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa piparit tehosekoittimessa tai pakastepussissa kaulinta käyttäen. Sekoita joukkoon sula voi ja suola. Painele kakkuvuoan pohjaan ja paista n.10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valkosuklaatryffelitäyte
Lämmitä kerma höyryäväksi, miltei kiehuvaksi. Lisää pilkottu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Varmista, että suklaa on sulanut kokonaan. Anna jäähtyä kokonaan. Lisää mascarpone ja vanilja ja vatkaa kunnes seos on tasaista ja hiukan vaahtomaisempaa. Lusikoi täyte piparipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään vähinään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Irrota vuoka varovasti kakun ympäriltä. Voit avittaa vetämällä veitsen varovasti kakun ympäri.
Glögikastike
Sekoita ainekset kattilassa ja lämmitä kunnes seos paksuuntuu, n.10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sokeroidut karpalot ja salvia
Laita yksi dl sokeria laakealle lautaselle. Laita vesi ja loput sokerista kattilaan ja lämmitä kunnes sokeri liukenee täysin. Anna jäähtyä n.15 min. Laita karpalot kattilaan ja sekoita varovasti niin, että kaikki karpalot on kuorrutettu sokeriliemessä. Nostele karpalot liemestä ja aseta ritilälle kuivumaan noin 35 minuutiksi. Kasta salvian varret sokeriliemessä, anna ylimääräisen nesteen valua pois, ja kasta sitten sokeriin. Anna kuivua leivinpaperilla, kunnes sokeri kovettuu. Siirrä hiukan kuivuneet karpalot lautaselle ja pyörittele sokerissa. Aseta leivinpaperille kuivumaan.
Aseta kakku vadille ja koristele sokeroiduilla karpaloilla ja salvialla. Tarjoile glögikastikkeen kanssa. Huomaa, että sokeroitu salvia on syötävää, mutta näyttää kaunimmaalta kuin miltä maistuu.
Kaikki kuvat itse ottamiani.
Kaunis kakku! Ihastuin erityisesti noihin koristeisiin, vau 🙂 !
TykkääLiked by 1 henkilö
Voi kiitos Hanna, minäkin rakastan näitä huurteisia, sokeroituja koristeita! 🙂 Helppoa ja kaunista!
xIida
TykkääTykkää
Onpa kaunis! Ja varmasti herkullinen noista aineksista.
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos paljon! 🙂 Ja jos joulun mauista tykkää, niin varmasti tykkää tästä kakusta! 😀
xIida
TykkääTykkää