PORKKANAKAKKU APPELSIINI-KAMOMILLASIIRAPILLA JA TUOREJUUSTOKUORRUTTEELLA
Porkkanakakku
120 ml öljyä (neutraalia, maustamatonta)
1 dl valkoista sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
175 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
150 g hienoksi raastettua porkkanaa (n.2 pientä porkkanaa)
kourallinen pähkinöitä (pilkottuna)
Appelsiini-kamomillasiirappi
180 ml appelsiinimehua (tuorepuristettua)
3 rkl hunajaa
2 kamomillateepussia
Tuorejuustokuorrute
300 g Philadelphia tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl tomusokeria
Porkkanakakku
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175.
Sekoita öljy, lisää sokerit ja vaniljauute ja vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten välillä hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele kananmunaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinät ja sekoita käsin tasaiseksi.
Paista uunissa n.25-30 min. Anna jäähtyä.
Appelsiini-kamomillasiirappi
Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja jatka lämmittämistä n.10 minuuttia hiljaisella lämmöllä, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Anna jäähtyä.
Tuorejuustokuorrute
Vatkaa tuorejuusto vaniljauutteen ja appelsiininkuoren kanssa notkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi.
Kaikki kuvat itse ottamiani.
Tämä ohje täytyy laitaa korvan taakse, porkkanakakku ❤
TykkääLiked by 1 henkilö
Herkkua on, ja keväistä, vaikka itse sanonkin 😉 suosittelen! 🙂
Iida
TykkääTykkää