VAAHTERASIIRAPPI-PÄÄRYNÄT VANILJAVAAHDOLLA
Uunipaahdetut päärynät
4 päärynää
4 rkl + 4 rkl vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
1 dl mantelilastuja
Vaniljavaahto
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (käytin Planti-vaniljakastiketta)
(2 passionhedelmää)
Päärynät
Lämmitä uuni 190 asteeseen.
Halkaise päärynät ja poista siemenet. Asettele kuoripuoli alaspäin pellille, ja leikkaa siivu päärynän paksuimmasta kohdasta jotta hedelmät pysyvät vaakasuorassa. Vedä viilto päärynän pinnalle (ei pohjaan asti). Sekoita vaahterasiirappi ja vanilja, ja lusikoi jokaisen päärynän päälle n.1/2 rkl seosta. Säästä loput vaahterasiirapista myöhemmälle.
Levitä mantelit pellille päärynöiden viereen, ja laita uuniin. Paista päärynöitä n.25 min., kunnes ne ovat pehmeitä. Ota mantelit uunista (aiemmin), kun ne ovat kullanruskeita. Kun päärynät ovat valmiit, ota ne uunista ja lusikoi loput vaahterasiirapista niiden päälle.
Vaniljavaahto
Vatkaa vaahto.
Nauti päärynät vaniljavaahdon ja manteleiden kera, lusikoi halutessasi passionhedelmän siemeniä päälle.