Helpot ’donitsit’ vadelmatahnalla ja karamelli-valkosuklaa-kuorrutteella

kuva 11

kuva 13

kuva 8

’DONITSIT’ VADELMATAHNALLA JA KARAMELLI-VALKOSUKLAA-KUORRUTTEELLA

n.10 kpl

Vadelmatahna

200 g vadelmia (pakaste tai tuore)
60 g sokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 keltuainen
1 rkl + 1 tl maissitärkkelystä
1 rkl voita

Karamellisoitu valkosuklaa-kuorrute

n.200 g valkosuklaata
50 ml kermaa

’Donitsit’

215 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
30 g voita, sulatettuna
30 ml öljyä (maultaan neutraalia, kuten rypsiöljy)
90 g sokeria
1 kananmuna
120 ml kermaa

kuva 1

kuva 3

kuva 4

kuva 2

Vadelmatahna

Laita vadelmat, sokeri, sitruunankuori ja -mehu sekä vesi kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä kunnes seos alkaa kiehua. Anna kiehua n.5 minuuttia, ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekottimella. Siivilöi seos ja kaada sitten takaisin kattilaan. Sekoita keltuainen ja maissitärkkelys, ja lisää vadelmasoseeseen. Laita kattila takaisin liedelle ja lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu, n.2-3 minuuttia. Ota liedeltä, siivilöi uudestaan, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.

Karamellisoitu valkosuklaa

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Rouhi suklaa pienemmäksi ja levitä pellille. Pohjalle kannattaa laittaa kuumuuden kestävä silikonimatto. Laita pelti uuniin ylimmälle tasolle. Jätä suklaa uuniin, sekoittaen aina kymmenen minuutin välein, kunnes suklaa on kullanruskeaa ja maistuu kinuskiselta, n.30 min.
Lämmitä kerma höyryäväksi. Lisää karamellisoitu suklaa (sen ei tarvitse olla kovettunutta).  Lisää valkosuklaata muutamassa erässä, kunnes kuorrute on valuvaa, mutta tarpeeksi jähmeää pysyäkseen donitsien päällä. Kuorrute jähmettyy myös hiukan kovettuessaan,

’Donitsit’

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele muffinssivuoka.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sulanut voi, öljy ja sokeri, ja vatkaa seosta n. minuutin verran. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat ainekset kolmessa erässä vuorotellen kerman kanssa, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineksilla. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Lusikoi taikina vuokaan esim.jäätelökauhaa apuna käyttäen. Paista uunissa n.10-12 minuuttia, kunnes paistotikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä.

Kokoaminen

Tee jokaisen donitsin sivuun reikä veitsellä. Laita vadelmatahna pursotuspussiin ja pursota donitseihin. Levitä kuorrute päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

kuva 6

kuva 7

kuva 5

kuva 10
kuva 12
Kaikki kuvat itse ottamiani.
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s