Raparperi-mantelimurupelti

kuva 9

kuva 1

kuva 11

RAPARPERI-MANTELIMURUPELTI

Raparperi-vadelmatäyte

1 sitruunan puristettu mehu
100 g fariinisokeria
2 rkl maissitärkkelystä
300 g vadelmia (tai mansikoita)
400 g raparperia (kuorittuna ja pieniksi paloiksi pilkottuna)

Muru

80 g sokeria
130 g jauhoja
55 g mantelijauhoa
80 g voita, sulatettuna?
1 tl vaniljauutetta

Kakku

160 g jauhoja
40 g mantelijauhoa
80 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
150 g voita (kylmää, kuutioituna)
2 munaa
100 ml piimää
1 tl vaniljauutetta
kuva 2
kuva 04
kuva 05
Voitele uunivuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Raparperi-vadelmatäyte

Sekoita kattilassa sitruunan mehu ja sokeri, ja sekoita kunnes sokeri on miltei liuennut. Lisää maissitärkkelys. Lisää lopuksi raparperi ja vadelmat, ja kuumenna seos kiehuvaksi. Kypsennä miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Sekoita koko ajan. Anna jäähtyä.

Muru

Sekoita kaikki ainekset keskenään murumaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän!

Kakku

Sekoita kuivat ainekset. Lisää voi, ja hiero jauhojen kanssa muruksi. Sekoita toisessa kulhossa munat, piimä ja vanilja tasaiseksi ja lisää kuiviin aineksiin. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kakkutaikina uunivuoan pohjalle. Levitä päälle raparperi-vadelmatäyte. Murustele päälle murutaikina. Paista uunissa noin 45-50 min.

kuva 6

kuva 8

kuva 10

kuva 12

kuva 7

 

 

 

 

 

Kaikki kuvat itse ottamiani.
Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Raparperi-mantelimurupelti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s