TAHINI-SUKLAAHIPPUKEKSIT
115 g voita (sulata ja jäähdytä)
120 ml tahinia
150 g fariinisokeria
50 g valkoista sokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
1 tl vaniljauutetta
300 g jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
200 g tummaa suklaata (pieneksi rouhittuna)
Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla.
Laita sulatettu voi ja sokerit kulhoon ja vatkaa kunnes seos on vaaleampaa, n.1-2 min. Lisää tahini ja sekoita tasaseksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja vaniljauute. Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-seokseen ja sekoita kunnes taikina on melkein tasaista. Lisää suklaahiput ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja pellille esim. jäätelökauhaa apuna käyttäen. Laita pelti kylmään n.puoleksi tunneksi, tai kunnes taikina tuntuu jähmeältä. (Voit myös pakastaa osan taikinasta, jos et käytä sitä heti) Laita uuni lämpenemään 190C.
Paista n.8 min, kunnes keksit ovat hiukan tummuneita reunoilta. Keksien kuuluu näyttää hiukan raaoilta keskeltä. Anna jäähtyä pari minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään. Halutessasi ripottele hiukan merisuolaa keksien päälle. Nauti maitolasillisen kera.
kaikki tälläset yksinkertaset keksit on kyllä rakkautta, varsinkin suklaahipuilla! Tahini oli tutun kuuloinen mutten saanut päähäni mitä se on, mutta jälleen googlettelun jälkeen fiksumpana 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Jep! Ja tuttuja reseptejä on välillä kiva maustaa jollain uudella-tahini on ollut mullekin tuttu vasta vähän aikaa! 🙂 (vaikka suklaahiput itsessään tietenkin tekee mistä tahansa täydellistä)
xIida
TykkääTykkää
Paluuviite: Cookie dough-jäätelö | Northboundkitchen