Hunaja-karamelli ’pots de creme’ vadelmakastikkeella

kuva 07

kuva 06

HUNAJA-KARAMELLI ’POTS DE CREME’ VADELMAKASTIKKEELLA

Pots de creme

n.6 annosta
6 keltuaista
160 g sokeria
2 rkl hunajaa
90 ml vettä
500 ml kermaa
1 tl vaniljauutetta

Vadelmakastike

200 g vadelmia
60 g tyrnimarjoja
100 ml vettä
100 g tummaa fariinisokeria

kuva 2

kuva 1

kuva 04

Pots de creme

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Ota esille kuusi pientä uunivuokaa.
Vatkaa keltuaiset rikki ja hiukan vaaleammiksi. Laita sokeri, hunaja ja vesi kattilaan ja sekoita tasaiseksi.  Lämmitä seosta sitten sekoittamatta (voit välillä keinutella kattilaa varovasti, jotta karamelli ei pala pohjaan) kunnes seos on tumman kullanruskeaa. Käännä lämpöä hiukan pienemmälle ja lisää kerma ja vanilja (varo, seos kuohahtaa!) ja sekoita liedellä kunnes mahdolliset kiteytyneen karamellin palaset sulavat kokonaan. Sekoita kerma-karamelli-seos hyvin hitaasti keltuaisiin (jos lisäät seoksen liian nopeasti, keltuaisista tulee kokkelia). Kaada seos vuokiin ja aseta syvän pellin pohjalle. Kaada pellille kuumaa vettä niin että n.2,5-3 cm vuokien alareunoista peittyy (varo läikyttämästä vuokiin!). Siirrä varovasti uuniin ja paista n.30-40 min, kunnes kerma-seos on hyytynyt, mutta hiukan hyllyvä keskeltä. Anna jäähtyä.

Vadelmakastike

Laita vadelmat, tyrnit ja vesi kattilaan ja lämmitä kunnes marjat ovat mehustuneet. Siivilöi seos, laita takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Jatka keittämisä kunnes kastike paksunee hiukan, n. min. Anna jäähyä. (Kastike paksunee vielä jäähtyessään).
Tarjoile sitten vuokien kanssa.

kuva 08

kuva 03

kuva 09

Kaikki kuvat itse ottamiani.

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hunaja-karamelli ’pots de creme’ vadelmakastikkeella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s