CHILI-VISKI-MUTAKAKKU HUNAJAKARAMELLIKASTIKKEELLA
Chili-viski-mutakakku
2 1/2 dl vahvaa kahvia
1/2 dl viskiä
1 tl vaniljauutetta
150 g chilisuklaata (70%, pilkottuna)
160 g voita
1 dl taloussokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
Hunajakaramellikastike
25 g hunajaa
100 g sokeria
1 dl kermaa
50 g voita
1 rkl viskiä
Chili-viski-mutakakku
Lämmitä uuni 150ºC. Voitele tai vuoraa kakkuvuoka (n.2 litraa) leivinpaperilla.
Lämmitä kahvi, viski ja vaniljauute. Lisää pilkottu suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa hiukan lisää. Sekoita joukkoon sokerit ja anna seoksen jäähtyä n. 5 minuuttia. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään. Sekoita suklaaseoksen joukkoon vähitellen ja lisää lopuksi munat. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 50-55 minuuttia. Laita kakku kylmään vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Hunajakaramellikastike
Sulata hunaja kattilassa. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja sulata kunnes seos on vaaleaa karamellia, eikä siinä ole enää sokerikristalleja. Ota liedeltä ja lisää kerma, voi sekä viski.
Valuta kastiketta kakun päälle ja tarjoile.
Kaikki kuvat itse ottamiani.
Pikkuisen tuli vesi kielelle…ihanat kuvat ja herkullisen kuuloinen yhdistelmä!
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos Hanna! :)) Tämä on kyllä super helppo ja herkullinen resepti, kannattaa kokeilla!
xIida
TykkääTykkää