Chili-viski-mutakakku hunajakaramellikastikkeella

kuva12

kuva32.jpg

CHILI-VISKI-MUTAKAKKU HUNAJAKARAMELLIKASTIKKEELLA

Chili-viski-mutakakku

2 1/2 dl vahvaa kahvia
1/2 dl viskiä
1 tl vaniljauutetta
150 g chilisuklaata (70%, pilkottuna)
160 g voita
1 dl taloussokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa

Hunajakaramellikastike

25 g hunajaa
100 g sokeria
1 dl kermaa
50 g voita
1 rkl viskiä

kuva82Chili-viski-mutakakku

Lämmitä uuni 150ºC. Voitele tai vuoraa kakkuvuoka (n.2 litraa) leivinpaperilla.
Lämmitä kahvi, viski ja vaniljauute. Lisää pilkottu suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa hiukan lisää. Sekoita joukkoon sokerit ja anna seoksen jäähtyä n. 5 minuuttia. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään. Sekoita suklaaseoksen joukkoon vähitellen ja lisää lopuksi munat. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 50-55 minuuttia. Laita kakku kylmään vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Hunajakaramellikastike

Sulata hunaja kattilassa. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja sulata kunnes seos on vaaleaa karamellia, eikä siinä ole enää sokerikristalleja. Ota liedeltä ja lisää kerma, voi sekä viski.
Valuta kastiketta kakun päälle ja tarjoile.
kuva22

kuva72

kuva52

kuva62

 

 

 

Kaikki kuvat itse ottamiani.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Chili-viski-mutakakku hunajakaramellikastikkeella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s